تجارت خارجی در ۱۲ روز جنگ پایدار ماند؟

به گزارش اکوایران، در خصوص اثرات جنگ کوتاه مدت ایران و اسرائیل معاون سازمان توسعه تجارت از ثبات تجارت خارجی کشور در ۱۲ روز جنگ خبر می‌دهد و معتقد است، رسیدن به هدف‌گذاری ۶۰ میلیارد دلاری صادرات برای سال جاری، همچنان امکان‌پذیر خواهد بود، اما فعالان اقتصادی معتقدند صادرات تحت‌ تاثیر ناامنی ایجاد شده با اختلالاتی روبرو بوده است. به گفته فعالان اقتصادی معتقدند هرچند در جریان این درگیری‌ها، زیرساخت‌های تجاری ایران از جمله بنادر، مسیرهای جاده‌ای و مراکز لجستیکی، دچار آسیب مستقیم فیزیکی نشده است، اما گزارش‌های میدانی از فعالان اقتصادی حاکی از آن است که فعالیت‌های صادراتی کشور با اختلالاتی روبه‌رو شده است. از سوی دیگر فعالان این بخش به این نکته اشاره می‌کنند که هرچند مبادلاتی میان کشورهای همسایه در این مدت صورت گرفته، اما جو ناامنی و نبود اطمینان به شرایط موجود در منطقه موجب شد تا تجارت تحت تاثیر هشدارهای امنیتی صورت گیرد.

با وجود نگرانی فعالان اقتصادی، اما سیدمحمدصادق قنادزاده با اشاره به وضعیت تجارت خارجی پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به این نکته اشاره می‌کند که دوران جنگ، جریان ورود و خروج کالا در مرزهای زمینی و دریایی بدون وقفه ادامه یافت و زیرساخت‌های بندری کشور نیز آسیبی ندید.

به گفته معاون سازمان توسعه تجارت، تجارت با عراق از طریق مرزهای زمینی در این مدت ادامه داشته و با امارات نیز به وضعیت عادی بازگشته‌ایم.

او افزود: اگر شرایط پایدار بماند، رسیدن به هدف‌گذاری ۶۰ میلیارد دلاری صادرات امسال همچنان ممکن است.

قنادزاده همچنین از افزایش همکاری با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پیمان شانگهای و بریکس خبر داد و گفت: کشورهایی، چون قطر و پاکستان نیز آمادگی خود را برای همکاری بیشتر اعلام کرده‌اند.

با وجود امیدواری معاون سازمان توسعه تجارت،فعالان اقتصادی هشدار می‌دهند که ادامه یا تکرار چنین درگیری‌هایی، فارغ از آثار امنیتی، می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری در ایران را افزایش داده و اعتبار تجاری کشور را در بازارهای هدف با چالش‌هایی مواجه سازد. از نگاه آنان، وابستگی بیش از حد به مسیرهای محدود زمینی و دریایی، یکی از آسیب‌پذیری‌های اصلی تجارت خارجی ایران در شرایط بحران محسوب می‌شود.

Share: